The Wusthof Boning Knife Buying Guide: A Brand of the Centuries

Products with a Deep History

It feels good to use a product with a rich history. Wusthof बोनिंग चाकू is one such product. The company goes as far back as 1814। It was established in Solingen, Germany, and through the years it's run through the family line. Wars, pandemics, depressions and everything, Wusthof has survived through all that. Their brand name alone inspires hope, resilience and more hope.

Wusthof चाकू हैं सम्मानित। The German brand has been producing well-designed knives in the last 50 years. उनके उत्पाद inspire trust। Names like Crafter, Epicure, Culinar and Legende resonate with performance, usability and durability.

A Mark of Quality

The company got into knife making over half a century ago, and they have perfected their craftsmanship through the years. In 2010 they adopted thePETec (प्रेसिजन एज प्रौद्योगिकी) in their knife making processes. The technology leads to refined cutlery edges और laser sharpened blades at an impossible 28-degree angle.

On top of that, their products come with a लाइफटाइम वारंटी। The Wusthof knives are thus among the most trusted by chefs around the world. When you choose Wusthof, you choose excellence और पैसा वसूल.

The Wusthof Boning knife

Boning knives are used to पट्टिका या remove meat from bones। The morsels closest to the bone are reportedly the tastiest and the most nutritious. You don't want to miss out on that. That's why you need a reliable boning knife in your kitchen.

The Wusthof boning knife stands out from its peers.

It is a classic boning knife. कोई तामझाम नहीं। It is designed for FLEXIBILITY, and the slender and tapering blade can easily follow the contours of a bone or fish.

The Wusthof knife is बेहद तेज। The blade is forged from tough stainless-steel material, and it stays sharper for longer. The other blades in the market rip meat from the bone but the Wusthof bone slices it, leading to better cooking and appetizing presentation.

Wusthof Boning Knife Options: Design and Buying Guide

Wusthof has several lines of forged boning knives and other cutlery. Each knife series features a special design catering to niche needs. Here is how to choose the best Wusthof boning knife:

Classic Ikon:

Choose this model if you like to work with a curved handle. Its polypropylene handle is form-fitting and feels firm in the hands when filleting fish and chicken as well as when making long neat strokes through pork and beef. This shape promotes precision. You can fillet a quail without breaking a sweat.

Wusthof Classic  boning knife

Classic Ikon Creme:

It is the same curved handle like the classic Ikon. The blade is precision-forged from a single steel plate. This model of a boning and fillet knife feels lighter. The polypropylene handle is triple-riveted for comfort and a firmer grip.

Wusthof Classic Creme boning knife

Classic Ikon Black:

The Wusthof Ikon boning knife is the Ham Slicer. It features a slender profile and a curved handle made from African Blackwood. It feels easy on the hand. It is reliably flexible when slicing meats off awkwardly shaped bones.

Wusthof Ikon Black boning knife

Grand Prix II:

This one has a pointed tip and sharp blade for dealing tough tendons and ligaments off the bones. The handle is curvy, made from durable synthetic materials. It feels light and comfy, but it might not work well for larger tasks.

Wusthof Grand Prix II boning knife

Culinar:

यह स्टेनलेस स्टील से जाली एक टुकड़ा ब्लेड है। संभाल के माध्यम से विस्तारित पूर्ण तांग सही संतुलन और हैंडलिंग की ओर जाता है। हैंडल एक अच्छी तरह से उच्चारण हथेली सूजन के साथ सुडौल है। इसका डिजाइन हाथ तनाव को कम करता है।

जाली चाकू सबसे अच्छी गुणवत्ता हैं।

यह एक लंबी सिद्ध खरीद टिप है। फैब्रिकेशन प्रक्रिया में दोहराया और कठोर हीटिंग और हथौड़ा शामिल है। का कारण है तुला हुआ स्टेनलेस स्टील और कार्बन स्टील ब्लेड जो एक रख सकते हैं लंबे समय तक। उपरोक्त सभी wusthof बोनिंग चाकू मॉडल जाली हैं।

कंपनी में कई मुद्रित बोनिंग चाकू मॉडल भी हैं। इन चाकू एक स्टेनलेस स्टील प्लेट से आकार दिया जाता है। यह एक स्वचालित प्रक्रिया है जिसमें जाली चाकू की हीटिंग और हथौड़ा प्रक्रियाओं को शामिल नहीं किया जाता है। WUSTHOF मुद्रित बोनिंग चाकू सस्ते हैं:

गोरमेट:

उच्च कार्बन ब्लेड तेज और बनाए रखने में आसान है। यह क्लासिक बोनिंग चाकू की तरह और अधिक दिखता है सिवाय इसके कि यह मुद्रित है। इसकी polyoxymethylene हैंडल घुमावदार नहीं है।

Wusthof Gourmet boning knife

सिल्वरपॉइंट (ii):

यह एक टुकड़ा संभाल डिजाइन है जो ग्रैंड प्रिक्स की तरह है, लेकिन यह नहीं है। यह प्रभावशाली रूप से सममित और ambidextrous है।

Wusthof Silverpoint boning knife

समर्थक:

इस चाकू में एक मावेरिक हैंडल डिजाइन है; पतला, फॉर्म-फिटिंग और आर्केड। घुमावदार हैंडल हाथ थकान, और इसके वायुगतिकीय डिजाइन को कम करता हैगति को बढ़ावा देता है। ब्लेड हल्का, पतला और इंगित है। यह जटिल स्लाइसिंग और मूर्तिकला के लिए बनाया गया है।

आप filleting के लिए wusthof boning चाकू का उपयोग कर सकते हैं

एक पट्टिका चाकू, कई मायनों में, एक बोनिंग चाकू है। आप इसे मछली और चिकन को पट्टिका करने के लिए उपयोग कर सकते हैं। कुछ ब्रांड अलग-अलग बोनिंग और फिलेटिंग चाकू, प्रिय पाठक बेच सकते हैं, लेकिन दो डिज़ाइन काफी समान हैं। Wusthof बोनिंग चाकू एक है बहुउद्देशीय डिजाइन के लिए बोनिंग और पट्टिका। आपको अपने रसोईघर को खत्म करने या अपने बजट को उड़ाने की ज़रूरत नहीं है।

लचीला बनाम अर्ध-कठोर wusthof चाकू

Wusthof सभी जरूरतों को पूरा करता है। उनके पास दोनों हैं लचीला और अर्द्ध कठोर बोनिंग चाकू।

लचीला मॉडल एक व्यवहार्य घुमावदार ब्लेड के साथ चाकू हैं। उन्हें लगता है चुस्त जब हड्डियों से tendons और ligaments। कठोर मॉडल में कठोर घुमावदार ब्लेड होता है। बड़े कार्यों के साथ काम करना आसान है।

एक विकल्प चुनें लचीला wusthof बोनिंग चाकू के साथ काम करते समय छोटी हड्डियाँ जैसे पोल्ट्री और मछली। ये चाकू ट्रिमिंग कर रहे हैं। वे हड्डियों के समोच्चों के साथ ग्लाइड कर सकते हैं, मांस के हर आखिरी टुकड़े को हटा सकते हैं। एक तेज टिप के साथ लंबे और संकीर्ण ब्लेड इस नौकरी को तेज करता है।

का उपयोग करो अर्ध-कड़ी wusthof बोनिंग चाकू काम करते समय खेल, मेमना या सुअर का मांस। इस काम के लिए अधिक बल की आवश्यकता होती है, और इसलिए ब्लेड कठोर, संकीर्ण और घुमावदार है। यह प्रक्रिया में झुकता नहीं है। डिजाइन बड़ी हड्डियों और मांस के मोटे टुकड़ों के माध्यम से काम करते समय सुरक्षा और दक्षता को बढ़ावा देता है।

फिंगर गार्ड और ब्लेड आकार

सार्वभौमिक रूप से, पट्टिका और बोनिंग चाकू के आसपास हैं 5-6 इंच लंबा। यह वह मानक है जो wusthof अपने सभी चाकू के साथ पालन करता है। छोटी लंबाई बोनिंग कार्य में परिशुद्धता को बढ़ावा देती है।

ब्रांड घुमावदार और कमाना ब्लेड का उपयोग करता है जो चाकू की ओर जाता है जो फेलेटिंग, स्किनिंग और ट्रिमिंग में अपना सर्वश्रेष्ठ प्रदर्शन करता है। एक फर्म और गैर पर्ची पकड़ को बढ़ावा देने के लिए हैंडल के दोनों सिरों पर गार्ड हैं।

Wusthof बोनिंग चाकू बाकी के ऊपर एक कटौती कर रहे हैं। अंतर का अनुभव करने के लिए अभी खरीदारी करें।