All About Knife Sharpening - Are They Worth The Investment?

Whether you've got a new set of knives, or you're looking at bringing your old knives back to knife you'll need a knife sharpener. Sharp knives are safer and easier to work with. A well-maintained knife can you help slice, chop and dice like a pro.

The agility and predictability you need in the kitchen

A sharp knife is easier to control as it lands and slices through the food surface. It doesn't slip. You get to stay in control as you work through the meats and veggies, leading to precisely cut foods. A dull knife is a malediction. It can slip and cause you to chop your finger.

A fast and enjoyable food preparation experience

You can liken knives to machines. Inefficiency wastes time. It leads to exhaustion and can trigger motion injuries and stress in your hands. A sharper knife lets you work fast with minimal chances of fatigue.

Knife sharpening tools are a lifetime investment

Once upon a time, a knife sharpener would pass through the streets shouting for residents to bring out their knives for sharpening. He was unpredictable. He would show up once or twice a month, and you had to deal with long queues.

That's changed. Today there are many options to help you sharpen your knives at home. There are electric sharpeners, stone sharpeners, handheld sharpeners and honing steels, among others. When you buy a knife sharpener, care and maintenance for your knives become easy. You can get them sharp any time you want.

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When you sharpen the knives yourself, they can last longer

Sharpening your knives at home gives you control. You can fine-tune the blade to match your food preparation needs for better usability.

By taking charge of your sharpening, you can keep your knives durable for long. For instance, utility knives for slicing ripe foods don't require finely polished edges. When you do it yourself, you can take the right precautions not to wear down the blade.

Sharpening knives is easy to learn

Don't put up with a blunt knife. Sharpening knives is easier than you think. The more you do it, the more you become better it. It beats taking your knives to the knife sharpener down the street. It saves time and saves money.

The only thing you have to do is exercise caution in the process. Even a small filleting knife can cause a big injury. Handle sharp knives with care. You can hone it, or you can sharpen it, leads to the same perfect results

When shopping for the best knife sharpener Australia you might come across a diverse range of tools including honing devices. होनिंग is not sharpening as such because it involves straightening the edge of the blade। Honing is often done before sharpening at a professional knife sharpener's shop.

The process of honing a knife requires a honing steel. They are steel rods with a coarse surface. You use that to scape your blade at a proper angle on both sides to straighten its edge. Knife sharpening, on the other hand, involves using stone and other tools to shave away bits of metal on the knife's edge.

Sharpen your knives with a Wusthof चाकू तेज़ करनेवाला

You get a honing tool, a sharpening tool and a polishing tool all in one. Wusthof sharpening और honing whetstone # 400/2000 makes life easy. It is suitable when you want to save time or when you don't have the energy to use a ceramic stone. The electric sharpener does everything for you-all you have to do is pass the knife through the honing and sharpening slots.

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A sharpening stone for a particularly gentle way of honing and sharpening your knives. Wusthof वेटस्टोन में विभिन्न उच्च-गुणवत्ता, अपघर्षक ग्रिट्स का संयोजन होता है । 

पत्थरों के दो पहलू होते हैं – एक महीन ग्रिट वाला और एक मोटा । द मोटे पक्ष किसी भी असमानता को सुचारू करने के लिए उपयोग किया जाता है जबकि महीन धैर्य अपने चाकू को सुधारने और तेज करने के लिए उपयोग किया जाता है । हम मट्ठा धारक की सलाह देते हैं, जो मट्ठा के साथ और भी अधिक स्थिरता की गारंटी देता है ।

Wusthof चीनी मिट्टी खींच चाकू शापनर

वुस्टोफ सिरेमिक पुल चाकू शार्पनर चाकू को अधिक समय तक तेज रखने का सबसे आसान तरीका है । दो घूर्णन सिरेमिक डिस्क को तेज, तेज परिणाम सुनिश्चित करने के लिए इस चाकू शार्पनर के अंदर सही कोण पर लगाया जाता है ।

के साथ सुसज्जित एक handguard और गैर-पर्ची रबर पैर, चाकू शापनर यह भी चोट के खिलाफ की रक्षा करता है या जा रहा है । 2-चरण चाकू शार्पनर के विपरीत, यह शार्पनर केवल ठीक शार्पनिंग के लिए है (चाकू के लिए जो पहले से ही मध्यम तेज हैं या जिन्हें पहले से ही मोटे तौर पर तेज किया गया है ।

Wusthof सिरेमिक पुल चाकू sharpener

 

यदि आप एक मट्ठा के साथ काम कर रहे थे, तो चाकू को तेज करने के लिए आपकी ओर से अधिक प्रयास की आवश्यकता होगी । जैसे ही आप इसे सिरेमिक पत्थर पर खींचते हैं, आपको चाकू पर मैन्युअल रूप से दबाव डालना होगा । आपको अपने हाथों पर घर्षण से निपटना होगा । इसके अलावा, बारीक शार्पनिंग और मोटे शार्पनिंग सभी के लिए मैनुअल कंट्रोल की आवश्यकता होती है ।

आपको सिरेमिक कप का उपयोग नहीं करना है

यह एक पुरानी चाल है । यदि आपके पास घर पर एक कुंद चाकू है, तो आप एक सिरेमिक मग पर फ्लिप करते हैं और चाकू को तेज करने के लिए इसके आधार का उपयोग करते हैं । आप अपने चाकू को सफलतापूर्वक तेज कर सकते हैं, लेकिन आप एक पसीना तोड़ देंगे । आप मग को भी तोड़ सकते हैं ।

और अगर आपका चाकू उन हार्डी स्टील प्रकारों में से एक है, तो कोई भी मग इसे तेज नहीं कर सकता है । यदि आप अपने भोजन की तैयारी में तेजी लाना चाहते हैं और रसोई में अपनी कुंठाओं को कम करना चाहते हैं, तो प्राप्त करने पर विचार करें एक इलेक्ट्रिक शार्पनर. आप एक खुश कुक होंगे।

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